Zdravo a rýchlo: Pesto z medvedieho cesnaku
Sú na stole dve veci.
Prvou je, že Vám prinášame náš nový seriál: Zdravo a rýchlo. Podľa názvu sa môže zdať, že ide o podfuk, ale my veríme, že táto kombinácia je možná. Dostať do tela vitamíny z jedla, ktoré je uvarené rýchlo. Je to výzva, ale ide to. Overené v praxi, čestné (čerstvé!) slovo. ?
Druhou je príchod jari. Je to tak, prišla. Signalizuje to aj veľký výskyt medvedieho cesnaku v našich hájoch a lesoch. My sme sa uplynulý víkend zastavili v jednom takomto háji aby sme si lahodný medvedí cesnak natrhali. Prinášame Vám z neho rýchly a zdravý recept, ktorý Vás, osvieži a vyživí ?
Suroviny:
- medvedí cesnak
- olivový olej
- soľ/ korenie
- orechy /my sme dali lieskové- môžu byť vlašské- píniové/
- ak píšem my, tak myslím Pavlu, moju priateľku, jej food insta je tu, ak sa ti páči, daj follow.
Napadlo ma, že tento recept by mohol skvele fungovať s olejom z paraorechov, prip. cédrovým olejom, ale zatiaľ som nemal šancu skúsiť. Možno sa mi to ešte podarí, ak áno, určite napíšem o tom ďalší post, ak ho chceš dostať, stačí sa prihlásiť k odberu nášho newsletteru, ktorý pravidelne posielame.
Postup:
Všetky suroviny spolu zmiešame v mixéry a uskladníme.
Servírovať môžete napríklad v kokosových miskách, trošku exotiky nikomu ešte neuškodilo.
Bonusový tip na záver: Keď nepridáte syr, prip. iné "rýchlosakaziace" suroviny tak "medvedie pesto" môže v chladničke vydržať až jeden rok ?
Želám dobrú chuť!
Článok si pre vás pripravil,
Juraj