💥 Nakupujte výhodne počas Black Friday: Od 28.11. do 2.12. využite zľavu 24 % na všetko s kódom BF2024.

Zdravý vianočný dezert

Čas pečenia sa nenávratne blíži a ja som si pre vás pripravila niečo, pri čom si od pečenia určite oddýchnete keďže ide o takzvaný raw, čiže nepečený dezert. Chutný, jednoduchý na prípravu, plný minerálov a živýn vhodný pre celiatikov aj ľudí s intoleranciou na laktózu. Určite si pochutia aj ľudia na vegan, raw alebo vegetariánskej strave. 

Tak poďme na to. 

IMG_3250

Zdroj: Unfold

 

Kešu-makové raw guličky

 

Čo budeme na prípravu kešu-makových raw guličiek potrebovať?

- 200 g kešu orieškov

- 9-10 PL pomletého maku

- 50g sušených hrozienok

- 3 ČL chia semiačok

- 1PL konopné semiačka

- 1PL olej z vlašských orechov 

- 1PL kokosový olej/tuk

- 2PL pasta tahin 

- štipka pravej vanilky

- 1-2PL likér / rum

- vlašské orechy / sušený kokos na obalenie

- malé papierové košíčky na servírovanie

Deň pred prípravou, ideálne večer, si nezabudnite namočiť kešu oriešky do vody. Krásne zmäknú a uľahči vám to mixovanie na ďalší deň. 

V deň prípravy, začneme už spomínaným mixovaním kešu orieškov - ja používam klasický tyčový mixér. Vodu zlejeme, kešu orechy prepláchneme čistou vodou a rozmixujeme na tuhú lepivú hmotu. Pridáme mletý mak (odporúčam vždy čerstvo namlieť) a pridáme ďalšie suroviny. Poctivo premiešame a vypracujeme tuhú hmotu. Následne vytvarujeme guličky ľubovoľnej veľkosti. Ja som guličky obalovala vo vlašských orechoch, môžete použiť aj sušený kokos. Následne uložíme do košíčkov a dáme na noc do chladničky. 

IMG_2586  IMG_2591

Verím, že som vás inšpirovala zdravšou a rýchlou alternatívou vianočných dezertov. 

 

Dobrú chuť. 

Pavla 

foto_Pavla1

Prečítajte si aj ďalšie články o vianočných tipoch :

#10 tipov na vianočný darček plný zdravia + bonus

#Daruj svojim blízkym originálne handmade darčeky! - časť 1.

#ECOtipy