Čakanková káva natural 100 g

Kód: 2087
Množstevná zľava
Značka: Meandra
€9,19 €7,72 bez DPH
Skladom (3 ks)
Môžeme doručiť do:
31.3.2025

Čakanku pestovali už starí Egypťania, vážili si ju ako šalátovú zeleninu, no dobrú povesť mala aj v lekárstve. Dnes je rozšírená aj v našich končinách, nájdeme ju rásť aj popri cestách, na suchších pasienkoch a medziach

Detailné informácie

Podrobný popis

Čakanka je bohatá predovšetkým na vlákninu a minerálne látky - draslík, fosfor, horčík, železo, vápnik. Obsahuje tiež inulín a preto je veľmi vhodná pre diabetikov. Čakanka podporuje správnu funkciu pečene, žlčníka, pankreasu a čriev.

Spôsob použitia:

Upražený koreň - cigória pri teplote 140 stupňov Celzia nahrádza kávu. Tento spôsob využitia byliny je známy už z roku 1690 v Holandsku.
Odvar z koreňovej drogy (2 g na 200 ml vody) sa užíva 2 – 3-krát denne na podporenie chuti do jedenia a pri chronických ochoreniach žlčníka a pečene. V liečiteľstve sa koreň používa pri cukrovke, na trávenie, pri zápche. Zvonka sa vo forme obkladov používa na bolestivé zápaly, ekzémy a vredovité ochorenia. Čakankový odvar pomáha pri funkčnej zápche, častej pri zmenách pobytu (tzv. cestovná zápcha). Šťava z koreňa, zľahka vtieraná do vlasovej pokožky, podporuje rast vlasov. Mladé, čerstvé korene čakanky je možné použiť v homeopatii, tiež v gastronómii na prípravu omáčok. Kvetová droga sa používa vo forme záparu na vypláchnutie očí pri zápalových ochoreniach.

Upozornenie: Neobsahuje kofeín. Skladuje na suchom a chladnom mieste, mimo priameho slnečného žiarenia. Uchovávajte mimo dosahu detí. Nie je určené ako náhrada stravy. Dodržujte odporúčané dávkovanie.

Zloženie:

extrakt z koreňa čakanky- rozpustný

Nutričné hodnoty na 100 g:
energetická hodnota 1175 kJ/276,5 kcal
bielkoviny 4 g
sacharidy 64,9 g
tuky 0,1 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g
soľ 0 g
vláknina 32,2 g

Balenie: 100 g

Krajina pôvodu: Rusko

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevypĺňajte toto pole:
5
ML Avatar autora | 7.8.2022
Odporúčam veľmi chutná lahodná káva

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola