Čakanková káva natural 100 g
Kód: 2087Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Čakanka je bohatá predovšetkým na vlákninu a minerálne látky - draslík, fosfor, horčík, železo, vápnik. Obsahuje tiež inulín a preto je veľmi vhodná pre diabetikov. Čakanka podporuje správnu funkciu pečene, žlčníka, pankreasu a čriev.
Spôsob použitia:
Upražený koreň - cigória pri teplote 140 stupňov Celzia nahrádza kávu. Tento spôsob využitia byliny je známy už z roku 1690 v Holandsku.
Odvar z koreňovej drogy (2 g na 200 ml vody) sa užíva 2 – 3-krát denne na podporenie chuti do jedenia a pri chronických ochoreniach žlčníka a pečene. V liečiteľstve sa koreň používa pri cukrovke, na trávenie, pri zápche. Zvonka sa vo forme obkladov používa na bolestivé zápaly, ekzémy a vredovité ochorenia. Čakankový odvar pomáha pri funkčnej zápche, častej pri zmenách pobytu (tzv. cestovná zápcha). Šťava z koreňa, zľahka vtieraná do vlasovej pokožky, podporuje rast vlasov. Mladé, čerstvé korene čakanky je možné použiť v homeopatii, tiež v gastronómii na prípravu omáčok. Kvetová droga sa používa vo forme záparu na vypláchnutie očí pri zápalových ochoreniach.
Upozornenie: Neobsahuje kofeín. Skladuje na suchom a chladnom mieste, mimo priameho slnečného žiarenia. Uchovávajte mimo dosahu detí. Nie je určené ako náhrada stravy. Dodržujte odporúčané dávkovanie.
Zloženie:
extrakt z koreňa čakanky- rozpustný
Nutričné hodnoty na 100 g:
energetická hodnota 1175 kJ/276,5 kcal
bielkoviny 4 g
sacharidy 64,9 g
tuky 0,1 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g
soľ 0 g
vláknina 32,2 g
Balenie: 100 g
Krajina pôvodu: Rusko
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.